De val van Amerika

Berichten uit een gebroken land

Michael Persson

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De val van Amerika

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463821582, March 2021
Formaat: 21.6 (h) x 13.5 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 446 gram.

Uitgever: Balans

beschrijving

'Indringend verslag.' **** - Beste boek van 2020, NRC Handelsblad

Toen de Volkskrant-journalist Michael Persson in augustus 2015 naar de Verenigde Staten verhuisde, was daar net een maand eerder Donald Trump van een roltrap naar beneden gekomen. Hij zei wat geen presidentskandidaat voor hem had durven zeggen: Amerika, het uitverkoren land, is een derdewereldstaat geworden.

Trump beloofde het weer groots te maken. Maar zijn presidentschap heeft juist nog meer zwakke plekken blootgelegd. Onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur, immigratie, segregatie, de enorme ongelijkheid en de democratie zelf: op al deze terreinen zakt het land op de internationale ranglijsten, tot grote zorg van de meeste Amerikanen. Maar de oplossingen worden steeds schaarser. Het land lijkt steeds verder in zichzelf verstrikt te raken, en de vraag is of Biden het kan ontwarren.

Persson reisde het land door en ontdekte hoe Amerika zichzelf opnieuw ontdekte. Van de nihilistische machthebbers in Washington tot de hoogmoedige monopolisten van Silicon Valley. Van de mijnbouwers in West Virginia tot de boeren van Wisconsin. En van een bosbrand in Californië tot de aanval op het Capitool. Het resultaat is een fascinerend boek over een land in crisis, waarin de Amerikaanse Droom een illusie is gebleken, maar waar ondanks alles, dankzij de veerkracht van de individuele Amerikanen, nog steeds ruimte is voor optimisme.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Michael Persson (1971) werkte jarenlang als wetenschapsjournalist en is sinds 2015 Amerikacorrespondent voor de Volkskrant.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.