In de huid van de Boeddha

Paul van der Velde

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
In de huid van de Boeddha

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463821247, geïllustreerd, 304 blz., February 2021
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 469 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

trefwoorden: antistressreligie aziatisch azië boeddha boeddhisme dalai lama essentie gebruiken geloof geschiedenis geweld legenden ongelijkheid oorsprong ...

beschrijving

‘Gul geleerde die zijn immense kennis van het boeddhisme aanstekelijk kan overbrengen.’ – Adriaan van Dis

Boeddhisme is al jaren zeer populair in het Westen. De Boeddha is te vinden in interieurs en tuinen, woorden als ‘mindfulness’ en ‘zen’ zijn volkomen ingeburgerd en meditatiecursussen bestaan in talloze varianten, van intensieve retraiteweekenden tot ‘buddhism light’ in wellnesscentra.

Wat zoeken moderne westerlingen – die zichzelf zo vaak als ‘niet-religieus’ beschouwen – eigenlijk in het boeddhisme? Een ding is zeker: de ideeën die wij erover hebben, kloppen vaker niet dan wel. Het boeddhisme is niet zonder meer de ‘antistressreligie’ die het Westen er graag van maakt. Hoewel de Boeddha vaak met een subtiele glimlach wordt afgebeeld was hij bepaald geen vrolijk mens. In dit boek keert Paul van der Velde terug naar de bronnen en neemt de lezer mee op zoek naar de veelkleurigheid van de leer en de uitwassen ervan. Man en vrouw gelijk? Geen sprake van. Vredelievend en geweldloos? Zeker niet.

In de huid van de Boeddha is een fascinerende zoektocht door de wereld van het boeddhisme die Van der Velde al een leven lang bestudeert, en die telkens leidt tot nieuwe ontdekkingen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Paul van der Velde is hoogleraar Hindoeïsme en Boeddhisme aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Hij studeerde Indiase talen en culturen in Utrecht en Leiden en publiceerde tal van boeken en artikelen.toelichting‘Paul van der Velde is een gul geleerde. Zijn kennis van de geschiedenis van het boeddhisme is immens en hij weet dat op aanstekelijke en verkwikkende wijze met zijn lezers te delen.’ – Adriaan van Dis
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.