De kracht van breien

Hoe een oeroud ambacht onze levens verbindt

Loretta Napoleoni

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De kracht van breien

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463821216, geïllustreerd, 256 blz., November 2020
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 287 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

vertaald door: Anne-Marie Vervelde

trefwoorden: ambacht breien emancipatie generaties kunst levenslessen neurowetenschap psychologie

beschrijving

In een wereld vol ongelijkheid, waarin veel mensen bang of eenzaam zijn, kan breien een bevrijdende bezigheid zijn. Terrorisme- expert Loretta Napoleoni breit al haar hele leven. Breien is troostrijk en zorgt voor rust in je hoofd. Meer dan dat: het is een prachtige metafoor van het leven.

Napoleoni laat in dit boek zien dat de breikunst de mens hielp overleven, hoe vrouwen er geschiedenis mee schreven en elkaar daarbij van generatie op generatie kennis en levenslessen doorgaven. Met het breien als leidraad verbindt zij sociale, economische en politieke veranderingen in het oude Egypte en Peru met het moderne Mongolië. Van de spinning bees in de Amerikaanse Onafankelijkheidsoorlog en de breispionnen in de Tweede Wereldoorlog komt zij via het antimaterialisme van de hippies terecht bij het wildbreien tegen klimaatverandering. Aan de hand van recente neurowetenschappelijke ontdekkingen belicht Napoleoni daarnaast de eff ecten van breien op lichaam en geest.

In dit unieke boek ligt ook een persoonlijke ontdekkingsreis besloten. Napoleoni deelt ruimhartig de wijze lessen en onweerstaanbare adviezen van haar grootmoeder, die haar als kind het ambacht leerde, evenals een tiental eenvoudige succespatronen om meteen de draad op te pakken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Loretta Napoleoni is de auteur van verschillende internationale bestsellers, waaronder IS. De terreurstaat, De terugkeer van het kalifaat en Mensenhandelaren. Zij is wereldwijd een van de belangrijkste deskundigen op het gebied van witwassen en de financiering van terrorisme. Ze woont in Londen.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.