De val van Amerika

Berichten uit een gebroken land

Michael Persson

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De val van Amerika

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463821117, 336 blz., October 2020 UITVERKOCHT!

Uitgever: Balans, Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Toen de Volkskrant-journalist Michael Persson in augustus 2015 naar de Verenigde Staten verhuisde, was daar net een maand eerder Donald Trump van een roltrap naar beneden gekomen. Hij zei wat geen presidentskandidaat voor hem had durven zeggen: Amerika, het uitverkoren land, is een derdewereldstaat geworden.

Trump beloofde het weer groots te maken. Maar zijn presidentschap heeft juist nog meer zwakke plekken en breuklijnen blootgelegd. Onderwijs, gezondheidszorg, industrie, infrastructuur, immigratie, segregatie en democratie: op al deze terreinen zakt het land op de internationale ranglijsten, tot grote zorg van de meeste Amerikanen. Maar over de oplossingen verschillen ze enorm van mening, en de politiek komt er niet uit. Het land lijkt steeds verder in zichzelf verstrikt te raken.

Persson reisde het land door om op onderzoek uit te gaan. Van het gespleten Washington tot de Muur bij Mexico. Van de oude industrieën van West Virginia tot de boeren van Wisconsin. En van Charlottesville tot de daklozen van Queens. Overal stelde hij de vraag: hoe nu verder met Amerika? Het resultaat is een fascinerend boek dat kijkt tot ver voorbij Trump, naar de toekomst van het land waarvan zovelen ooit droomden en waar ondanks alles, dankzij de veerkracht van de individuele Amerikanen, nog steeds ruimte is voor optimisme.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Michael Persson (1971) studeerde lucht- en ruimtevaarttechniek en was jaren wetenschapsjournalist. Sinds 2015 is hij Amerika-correspondent voor de Volkskrant.toelichtingEen indringende blik op het ware Amerika, van het gespleten Washington tot de Muur bij Mexico, tot de oude industrieën van de Midwest.recensie citaatIn dit boek maken we kennis met een Amerika dat je alleen maar ziet als je er lange tijd woont. *****recensie citaatGrimmig. Geen wonder dat Volkskrant -correspondent Michael Persson de eerste alinea van zijn boek begint met het zoeken naar een kogelvrij vest. Een klassiek verslag in reportages van een land in verzet tegen wat oud-president Ronald Reagan ooit de meest angstaanjagende woorden in de Engelse taal noemde: 'Ik ben van de regering en ik kom u helpen.' ****recensie citaatVan zijn stijl en van zijn durf om kernachtig te formuleren valt te genieten. Persson weet tamelijk abstracte politieke gedachten terug te brengen tot één zin, soms weet hij die zelfs te vangen in een enkel beeld. De reportages ontlenen hun kracht aan die kernachtige formuleringen, maar bovenal aan het feit dat Persson in staten als West Virginia, Kansas en Kentucky zijn werk verricht alsof hij in Groningen of de Achterhoek is.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De val van Amerika

paperback/ gebrocheerd: € 21.99
Hoe ziet de toekomst van de VS eruit? Journalist Michael Persson reisde voor deze vraag door een land dat vlak voor de verkiezingen met ...

Meer boekennieuws op Facebook.