De waarheid over Eva

Hoe de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen ontstond

Carel van Schaik; Kai Michel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De waarheid over Eva

paperback/ gebrocheerd: € 39.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463821100, 608 blz., October 2020
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 3.9 (d) cm. Gewicht: 875 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

vertaald door: Marten de Vries

trefwoorden: bijbel biologie evolutie gelijkheid geslacht godsdienst man-vrouwverhouding mannen onderdrukking ongelijkheid positie seksualiteit vrouwen

beschrijving

In het huidige debat over de positie van vrouwen valt op dat een van de belangrijkste vragen niet wordt gesteld: hoe heeft het zover kunnen komen dat vrouwen voor gelijkberechtiging moeten vechten? Tweeduizend jaar lang gaf de Bijbel het antwoord: omdat Eva liever op de slang vertrouwde dan op God, moesten al haar nakomelingen de man dienen. Ook de biologie gaf vrouwen lange tijd de schuld: ze waren nu eenmaal het zwakke geslacht.
In hun nieuwe boek nemen bestsellerauteurs Carel van Schaik en Kai Michel twee miljoen jaar menselijke geschiedenis in ogenschouw. Aan de hand van de laatste inzichten uit de evolutiebiologie en de genetica, de archeologie, etnologie en godsdienstwetenschap leggen zij het complexe proces bloot dat vrouwen in het ongeluk stortte – maar dat ook allesbehalve goed was voor de man. Van Schaik en Michel laten zien waarom seksualiteit werd verketterd, trouw een uitvinding is van de man, en wat het huwelijk, het gezin en het krachtenveld tussen man en vrouw tot de huidige dag infecteert. Met grote kennis van zaken beschrijven zij in dit meeslepende boek hoe de relatie tussen man en vrouw volkomen uit balans kon raken. Want de onderdrukking van de vrouw was allesbehalve natuurlijk.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Evolutiebioloog Carel van Schaik (1953) en wetenschapsjournalist Kai Michel (1967) schreven eerder de bestseller Het oerboek van de mens, dat werd uitgeroepen tot een van de beste boeken van 2016.toelichtingVan de auteurs van de bestseller Het oerboek van de mens (waarvan meer dan 35.000 exemplaren zijn verkocht).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.