Het keerpunt

Omgaan met de grote veranderingen in je leven

Julia Samuel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het keerpunt

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463821063, 320 blz., October 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 3.1 (d) cm. Gewicht: 565 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

vertaald door: Maaike Post; Arjen Mulder

trefwoorden: dood gezondheid identiteit kantelmoment kantelpunt keerpunt keuzes leven lot mens ontslag overleven pensioen psychologie scheiding verandering ...

beschrijving

Bijna iedereen vindt verandering moeilijk. En dat geldt zeker voor de grote gebeurtenissen die een leven bepalen: scheiding, verhuizing, ontslag, ziekte, pensioen, de dood. We hebben allemaal de neiging om daaroverheen te leven en zo snel mogelijk weer over te gaan tot de orde van de dag. We proberen instinctief verdriet te vermijden, maar het resultaat is vaak een zekere verarming.

Hoe kun je dan het beste omgaan met de ingrijpende veranderingen in je leven? In dit verhelderende boek laat Julia Samuel aan de hand van tal van voorbeelden uit haar praktijk zien hoe je ze op zo’n manier het hoofd kunt bieden dat je er sterker uit komt. Van de vrouw die moet beslissen of ze haar man wil verlaten voor een jongere minnaar, tot de vader die een ernstige medische diagnose krijgt. Van de jonge moeder die worstelt met het besluit weer aan het werk te gaan, tot de jongen die te maken krijgt met de nasleep van zijn coming-out, en de man die geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn covid-19-besmetting.

Belangrijke dilemma’s over familie, liefde, werk, gezondheid en identiteit komen in dit boek tot leven aan de hand van ingrijpende persoonlijke ervaringen. Op deze manier biedt Samuel inzicht en houvast in hoe we de omgang met uitdagingen in elke levensfase kunnen verlichten.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Julia Samuel (1959) is als psychotherapeute gespecialiseerd in rouw en verlies. Ze begeleidt individuen en gezinnen, zowel vanuit haar eigen praktijk als in een ziekenhuis in Londen. In 1994 richtte zij Child Bereavement UK op. Balans publiceerde eerder haar boek Rouwwerk.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.