De gespierde mens

Een veelzijdig verhaal over (bijna) alles wat ons beweegt

Steven van de Vijver; Martin Brester

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De gespierde mens

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463821025, geïllustreerd, 304 blz., June 2021
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 336 gram.

Uitgever: Balans

trefwoorden: belasting ervaringsdeskundigen fit fitness fysiek gezondheid hart leven lichaam olympisch kampioen prestatie spieren spiergebruik spiermassa ...

beschrijving

‘Dit boek laat zien hoe fantastisch onze spieren zijn.’ – Pieter van den Hoogenband

‘Een heerlijke reis door ons gespierde lichaam!’ – Jim Jansen, New Scientist/Het Parool

‘Een bijzonder vermakelijk en leerzaam boek, dat je veel plezier verschaft en je vanzelf in beweging brengt.’ – Erik Scherder

Spieren. We gebruiken ze de hele dag. Ons hart klopt, we ademen, praten, lachen, eten, bewegen. Zelfs bij gewoon traplopen zijn al tweehonderd spieren aan het werk, en als we slapen nog altijd bijna de helft daarvan. En we moeten ze ook blijven gebruiken, want wie een maand in bed ligt, ziet zijn spiermassa razendsnel afnemen.

Zonder spieren geen leven. Bijna de helft van ons lichaamsgewicht bestaat eruit, maar wat weten we er eigenlijk van? Wie gezonder wil leven en ouder worden, zal zijn spieren zo goed mogelijk moeten onderhouden. Maar hoe? Wat zijn de zin en onzin van alle aanbevelingen om ze sterk en fit te houden? Wat zijn spierziekten? Hoe trainen topsporters hun spieren en wat kunnen we van hen leren?

In dit boek behandelen Steven van de Vijver en Martin Brester op aanstekelijke wijze de opmerkelijke veelzijdigheid van ons spierstelsel, gebaseerd op de nieuwste inzichten uit de medische wetenschap. Ze zetten de belangrijkste feiten op een rij en gaan in gesprek met experts, van neuroloog tot seksuoloog, en ervaringsdeskundigen, onder wie olympisch kampioenen Pieter van den Hoogenband en Sven Kramer.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Steven van de Vijver (1977) is huisarts in het OLVG, voormalig columnist van Het Parool en auteur van Afrika is besmettelijk, Is dat normaal, dokter? en Vet arm.

Martin Brester (1971) is schrijver en journalist. Eerder schreef hij Oranje lukraak, en samen met topzeiler Hans Bouscholte Overleven op een catamaran.
toelichtingEven verrassend als leerzaam, met medewerking van Pieter van den Hoogenband, Nouchka Fontijn, Sven Kramer en vele anderen, en een campagne in samenwerking met Spieren voor Spieren.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.