Op je gezondheid?

Over de effecten van alcohol

René Kahn

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Op je gezondheid?

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789463820981, 176 blz., January 2021
Formaat: 20.1 (h) x 12.6 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 197 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

beschrijving

Alcohol. We gebruiken het bijna allemaal. Dat is niet zo verwonderlijk, aangezien het niet alleen smakelijk is (gemaakt), maar ook een fijn gevoel geeft: de stof ontspant en maakt ons zelfverzekerd, optimistisch, vrolijk en sociaal soepel. Vandaar dat ruim acht van de tien Nederlanders alcohol gebruikt. Toch is het drinken van alcohol, na het roken van tabak, de belangrijkste vermijdbare oorzaak van sterfte ter wereld.

Maar een glaasje rode wijn is toch juist goed voor de gezondheid? Helaas. Onderzoek dat dit suggereerde blijkt – bij nadere beschouwing – onbetrouwbaar. Dat niet alleen: de afgelopen jaren is duidelijk geworden dat alcohol de kans op vele vormen van kanker, waaronder
borstkanker, aanzienlijk vergroot. Kortom, alcohol is schadelijk voor de gezondheid. Dat lijdt geen twijfel. En dat ongunstige effect begint al bij een glas per dag, zo concludeert de Gezondheidsraad.

Een leven zonder, of in elk geval met veel minder alcohol lijkt misschien moeilijk, maar de kans dat u een stuk langer en gezonder, zult leven, neemt dan aanzienlijk toe. En dat is toch ook wat waard.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)René Kahn is arts en psychiater. Hij woont en werkt in New York. Hij publiceerde onder andere de bestsellers Onze hersenen, In de spreekkamer van de psychiater en De tien geboden voor ons brein.toelichtingHet 'oerboek' van de 0.0-beweging.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.