Nooit meer Fanta

Het jaar dat mijn vader overleed

Natascha van Weezel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Nooit meer Fanta

paperback/ gebrocheerd: € 20.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463820813, 224 blz., March 2020
Formaat: 20.2 (h) x 12.6 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 283 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

beschrijving

Het gebeurde op een doodgewone dag in maart. Natascha had boodschappen gedaan, aan een filmplan gewerkt en daarna een uur lang geprobeerd iemand aan de lijn te krijgen bij de Belastingdienst. Ze had net de kattenbak verschoond, toen ze bericht kreeg van haar vader. Het was een bericht dat alles anders maakte. Hoe reageer je als je hoort dat iemand een ernstige vorm van kanker heeft? Wat betekent het om plotseling te worden geconfronteerd met de dreigende dood van je vader, van wie je zielsveel houdt, en die nog midden in het leven staat? En hoe voelt het als die vader dan ook nog eens een publiek figuur is, waardoor je hem en zijn ziekte met het halve land moet delen?

Nooit meer Fanta is een openhartig, rauw en toch subtiel verslag van het jaar dat Natascha’s vader ziek was en overleed. Met grote precisie en gevoeligheid, maar ook vol zelfspot en met lichte ironie beschrijft Natascha het veranderende leven van haar ouders en haarzelf in het zicht van de dood – van de eerste voortekenen van haar vaders ziekte tot het opruimen van zijn spullen. De gelukspoppetjes die ze in het ziekenhuis heimelijk onder haar vaders kussen stopte, hebben niet geholpen. Journalist Max van Weezel stierf op 11 april 2019, in het harnas, zoals hij wenste.

Max van Weezel was politicoloog, journalist en presentator. Hij was getrouwd met Anet Bleich. Zijn werk werd onderscheiden met de Anne Vondelingprijs en de Frans Banning Cocq Penning. Tot kort voor zijn overlijden presenteerde hij nog Met het oog op morgen.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatEen boek dat in één adem uitleest.recensie citaatEen persoonlijk verslag. Dat levert mooi werk op.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.