Dit zijn geen aardige mensen

Twee moorden. Veertig verdachten. De zaak die een Zuid-Afrikaanse stad verscheurde

Andrew Harding

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dit zijn geen aardige mensen

paperback/ gebrocheerd: € 23.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463820714, 320 blz., August 2020
Formaat: 21.4 (h) x 13.6 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 377 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

vertaald door: Inge Pieters

beschrijving

‘Kijk wat die rothonden ze hebben aangedaan, mompelde iemand. Niemand noemde het touw, of de moersleutel, of het geweer, of het mes, of de stok, of de zweep, of de laarzen met bloed eraan. Eigenlijk zei niemand veel. Het leek eenvoudiger zo.’

Op een warme avond in 2016 verzamelt zich een groep van veertig mannen in de hoek van een stoffig veld op een boerderij buiten Parys, in de Vrijstaat. Sommigen zijn woedend. Anderen zien de hele gebeurtenis meer als een grap, een spel. Maar de gebeurtenissen van de uren daarna zullen ze allemaal nog lang blijven achtervolgen. Ze zullen families uit elkaar scheuren en leiden tot zelfmoordpogingen, inzinkingen, echtscheiding, faillissement, ernstige bedreigingen en onvergeeflijk verraad.

Dit zijn geen aardige mensen is het verhaal van die nacht, en van wat er daarna gebeurde. Het is het verhaal van een moord, een rechtbankdrama, een diepgaand onderzoek naar collectieve schuld en individuele gerechtigheid, en een meeslepende literaire thriller. Op weergaloze wijze onderzoekt Andrew Harding de impact van een moment van collectieve barbaarsheid op een fragiele gemeenschap.

Als een hele gemeenschap terecht wordt gesteld, wie betaalt dan de prijs?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Andrew Harding publiceerde eerder The Mayor of Mogadishu. Hij werkte als buitenlandcorrespondent voor The Guardian en The Economist. Sinds 1994 doet hij voor BBC News verslag vanuit allerlei brandhaarden in de wereld. Sinds een aantal jaren woont hij in Johannesburg.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.