Pessimisme is voor losers

Op de rand van een nieuwe tijd

Joris Luyendijk; Kees van Lede

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Pessimisme is voor losers

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463820486, 256 blz., February 2020
Formaat: 21.6 (h) x 13.6 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 341 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

trefwoorden: bedrijfsleven bonusgekte bovenkant brexit briefwisseling extreem joris luyendijk kees van lede klimaat koopkracht maatschappelijke sleutelfiguren ...

beschrijving

De grote bedrijven boeken recordwinsten en de inkomens aan de top zijn vaak extreem. Aan de onderkant daarentegen neemt de koopkracht nauwelijks toe en groeit de onvrede. Het kortetermijndenken lijkt te regeren, terwijl grote problemen onopgelost blijven, het klimaat en de bestaansonzekerheid voorop. Hoe dat tij te keren?

In een spannende briefwisseling discussiëren twee maatschappelijke sleutelfiguren in Nederland over urgente oplossingen. Kees van Lede speelde decennialang een hoofdrol in het internationale deel van het Nederlandse bedrijfsleven. De dertig jaar jongere Joris Luyendijk, die zich als schrijver en journalist regelmatig kritisch uitliet over overheid, media en bankwezen, dient hem van repliek. Zij stellen de cruciale vraag: zijn nu niet de liberalen aan de beurt om een stap terug te doen?

Scherpzinnige brieven over het bedrijfsleven, de bonusgekte, Brexit en de media, over macht, moraal en nieuwe wegen naar een eerlijker samenleving. Pessimisme is voor losers is een bij vlagen verontrustend, maar ten slotte toch optimistisch boek, waarin de ervaringen en visies van Van Lede en Luyendijk elkaar aanvullen en de lezer inspireren.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Kees van Lede (1942) was onder meer bestuursvoorzitter van chemieconcern AkzoNobel, voorzitter van het werkgeversverbond VNO en president-commissaris van De Nederlandsche Bank.

Joris Luyendijk (1971) is auteur van onder andere Een goede man slaat soms zijn vrouw, Dit kan niet waar zijn en Het zijn net mensen, de laatste twee zijn beide bekroond met de NS
Publieksprijs.
recensie citaat****
Boeiende bespiegelingen van twee slimme penvrienden.
recensie citaatHet is een confrontatie tussen twee verschillende werelden geworden. De twee sparen elkaar niet.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.