Oproep van een waakhond

Pieter van Vollenhoven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oproep van een waakhond

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789463820318, 120 blz., March 2019
Formaat: 20.1 (h) x 12.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 159 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

beschrijving

Gesjoemel met regels, bewust genomen risico’s, ongelukken die voorkomen hadden kunnen worden: de veiligheid van mensen wordt maar al te vaak verwaarloosd en beschermende maatregelen leggen het meestal af tegen economische belangen.

De vuurwerkramp in Enschede, de cafébrand in Volendam, de brand in het cellencomplex op Schiphol, zware ongevallen als met de Stint of de monstertruck in Haaksbergen: zijn allemaal voorbeelden van geen of falende controle van de regels. En ondanks onderzoek wordt in veel gevallen geen lering getrokken uit fatale gebeurtenissen.

In dit vlammend betoog roept ‘waakhond’ Pieter van Vollenhoven op tot de komst van een onafhankelijke Nationale Veiligheidsinspectie, om structureel toezicht uit te oefenen op onze sociale, fysieke en digitale veiligheid in alle sectoren van de maatschappij.
Het is een wake-upcall van een man die zich een leven lang heeft ingezet om de veiligheid in ons land te vergroten.

Prof. mr. Pieter van Vollenhoven was van 2005 tot 2011 voorzitter van de Raad voor Verkeersveiligheid en was na een lange strijd voor echte onafhankelijke onderzoeken van 2004 tot 2011 voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Sinds 2005 is hij hoogleraar risicomanagement aan de Universiteit Twente. Oproep van een waakhond heeft hij geschreven als voorzitter van de Stichting Maatschappij en Veiligheid.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Prof. mr. Pieter van Vollenhoven was van 2005 tot 2011 voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Daarnaast is hij sinds 2005 hoogleraar risicomanagement aan de Universiteit Twente. In 1989 was hij een van de initiatiefnemers van de Stichting Maatschappij en Veiligheid, waarvan hij nog altijd voorzitter is. Eerder publiceerde hij bij Balans Hier onveilig? Onmogelijk!
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.