De afrekening

Hoe ING langs de rand van de afgrond scheerde. Een waargebeurde financiële thriller

Roel Janssen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De afrekening

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463820271, 256 blz., September 2019
Formaat: 21.5 (h) x 13.5 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 317 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

beschrijving

Tijdens de crisis van 2008, toen het financiële stelsel wereldwijd op zijn grondvesten schudde, dreigde ING ten onder te gaan. Maar de grootste financiële instelling van Nederland mocht onder geen beding omvallen.
Om een ramp te voorkomen, tuigde de Nederlandse overheid onder immense druk een reddingsoperatie op van ruim 32 miljard euro. Hoe dicht ING langs de afgrond scheerde en wat zich achter de schermen afspeelde, reconstrueert journalist en thrillerschrijver Roel Janssen in het razend spannende De afrekening. Wie trok tijdens die hectische periode aan de touwtjes? Wat zou er gebeurd zijn als ING was ingestort?
Janssen sprak met de hoofdrolspelers en ontdekte spectaculaire feiten die niet eerder openbaar zijn gemaakt. Met groot gevoel voor veelzeggende details beschrijft hij de paniek, de conflicten, de onderhandelingen – en de waarschuwingen die in de wind werden geslagen. Ook beschrijft hij hoe in het diepste geheim nationalisatie werd voorbereid en hoe de Europese Commissie de prijs die ING moest betalen fors opschroefde.
De gevolgen van dit financiële drama, dat de redding van ABN Amro in omvang en complexiteit overtrof, zijn voelbaar tot op de dag van vandaag.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Roel Janssen is journalist en schrijver. Hij werkte als redacteur bij NRC Handelsblad ten tijde van de financiële crisis. Hij publiceerde zowel bekroonde thrillers als non-fictietitels, waaronder recent 1968. ‘You say you want a revolution’.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.