De Mol

De machtigste mediafamilie van Nederland

Mark Koster

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Mol

paperback/ gebrocheerd: € 24.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463820257, geïllustreerd, 608 blz., December 2020
Formaat: 23.1 (h) x 15.1 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 909 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

trefwoorden: de mol entertainmentindustrie familie-epos imperium media opportunisme persbureau radio televisie

beschrijving

'Een voortreffelijke biografie over de familie De Mol haalt indrukwekkend veel boven water over de machtige en notoir gesloten familie.' **** - NRC

Van Medisch Centrum West tot Big Brother, van Koffietijd tot The Voice en van LINDA. tot Talpa. John, Linda en Johnny de Mol zijn overal. Zij zijn de grote spelers van de entertainmentindustrie. Op dit moment bezit John de Mol, een van de rijkste en machtigste Nederlanders, een handvol radiostations, een tv-zender, een persbureau, een magazine, muziekrechten en data van 7,5 miljoen Nederlanders. En nog altijd breidt hij zijn imperium uit. Zijn ambitie is een multimediaal bedrijf dat op tv, radio en online de strijd aan kan met giganten als Google, Facebook, Netflix en Amazon.
Maar waar komt het enorme succes van de familie eigenlijk vandaan? Hoe kon de ambitieuze en gedreven John de Mol uitgroeien tot de gevreesde mediamagnaat van vandaag, aan het hoofd van een ware dynastie? Hoe werden de De Mols opgevoed? Wat drijft hen? Hoe ze zijn geworden tot wie ze nu zijn?
Op zoek naar antwoorden op deze vragen dook Mark Koster in de familiegeschiedenis. Hij kreeg toegang tot het persoonlijke archief en sprak met hoofdrolspelers en hun inner circle. In dit fascinerende en onthullende familie-epos schetst hij aan de hand van vier generaties De Mol hoe een hyperambitieuze familie via netwerken, werklust en zakelijk opportunisme haar dromen wist waar te maken en nu al decennialang bepaalt wat wij aan nieuws, muziek en vermaak krijgen voorgeschoteld.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mark Koster (1969) is onderzoeksjournalist en programmamaker. Hij schreef onder andere voor Het Financieele Dagblad, De Pers, Nieuwe Revu, Quote en HP/De Tijd. Eerder publiceerde hij Hoe word ik bitcoin-miljonair en Cupido voor de rijken.recensie citaatEen voortreffelijke biografie over de familie De Mol haalt indrukwekkend veel boven water over de machtige en notoir gesloten familie. ****
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.