De wetten van de wereld

Het grote verhaal van de wiskunde

Mickaël Launay

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De wetten van de wereld

paperback/ gebrocheerd: € 23.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463820189, geïllustreerd, 280 blz., August 2019
Formaat: 21.5 (h) x 13.6 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 403 gram.

Uitgever: Balans, Uitgeverij

vertaald door: Henriëtte Gorthuis; Nathalie Tabury

beschrijving

Wiskunde moeilijk? Niet meer als je dit boek hebt gelezen.
Overal om ons heen zijn getallen. Ze zijn zo onmisbaar dat we bijna vergeten hoe fundamenteel ze zijn voor onze manier van leven.
In deze internationale bestseller neemt de Franse wiskundige en YouTube-ster Mickaël Launay de lezer mee op een fascinerende reis door de geschiedenis van de cijfers en laat hij aan de hand van vele anekdotes zien hoe wiskunde is ontstaan om de wereld om ons heen beter te begrijpen. Grote wiskundige ideeën ontstonden vaak onverwacht en werden door mannen én vrouwen ontwikkeld.
Al in de prehistorie bestonden er ingenieuze geometrische patronen en gebruikte men ‘Arabische’ cijfers uit India. Later ontstonden rekenkunde en geometrie, bijvoorbeeld om het aantal schapen in een kudde te tellen of om velden te meten en wegen aan te leggen. Aan de hand van voorwerpen om ons heen onthult Launay als ervaren gids de kunst van de wiskunde; van de schoonheid van het getal pi, kansberekening, algoritmen die computers besturen tot stellingen die nog moeten worden ontdekt.
De wetten van de wereld is het fascinerende verhaal over een van de beste uitvindingen in de geschiedenis tot nu toe en is een warm pleidooi om wiskunde – net als muziek en literatuur – voor iedereen toegankelijk te maken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mickaël Launay (1984) is wiskundige en schrijver. Hij is oprichter van het populair-wiskundige YouTube-kanaal Micmaths, dat al vele miljoenen keren is bekeken. In 2018 ontving hij de prix d’Alembert voor zijn inspanningen om de wiskunde voor een groot publiek toegankelijk te maken. De wetten van de wereld is in vele talen vertaald en groeide uit tot een internationale bestseller.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.