Wij zijn licht

Gerda Blees

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wij zijn licht

gebonden: € 21.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810876, 224 blz., March 2021
Formaat: 20.8 (h) x 14.3 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 395 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Winnaar Boekhandelsprijs 2021 en genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs 2021!

Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van Woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: het streven van de groep om te stoppen met eten en van licht en liefde te gaan leven, lijkt Elisabeth fataal te zijn geworden. Van wereldvreemde idealisten aan de rand van de maatschappij zijn de drie plotseling verdachten in een strafzaak geworden.
Door de ogen van de nacht, de buren, de twijfel, de vader van een van de huisgenoten, een sinaasappelgeur en vele andere personages en entiteiten zien we hoe elk van de betrokkenen een ander antwoord geeft op de vraag hoe Elisabeth kon overlijden. Wie is er schuldig? En heeft de woongroep nog een toekomst?
Wij zijn licht is een beklemmende en tegelijkertijd hoogst vermakelijke roman over kleine mensen in een grote wereld, en hun verbindende maar ook vernietigende verlangen om in verheven idealen te geloven.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Gerda Blees (1985) debuteerde met de verhalenbundel Aan doodgaan dachten we niet. Lovende kritieken vielen haar ten deel, als ook het C.C.S. Crone Stipendium. In 2018 verscheen haar poëziedebuut Dwaallichten, genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Wij zijn licht

paperback/ gebrocheerd: € 21.00
Midden in een zomernacht sterft Elisabeth, de oudste bewoonster van Woongroep Klank en Liefde. Haar drie huisgenoten worden aangehouden: ...

Meer boekennieuws op Facebook.