Dagelijks werk

Een schrijversleven

Renate Dorrestein

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Dagelijks werk

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789463810838, 304 blz., April 2021
Formaat: 20.0 (h) x 13.4 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 420 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

beschrijving

Renate Dorrestein is niet alleen de razend populaire auteur van tientallen romans, zij schreef ook talloze artikelen en gaf vele lezingen. In Dagelijks werk presenteert zij de praktijk van haar schrijversleven aan de hand van een meesterlijk mozaïek van teksten, tezamen een indrukwekkend schaduwoeuvre.
Dorrestein schreef nog kort voor haar dood rake en vermakelijke teksten bij de door haar gekozen stukken. Niet alleen gunt zij de lezer zo een herkenbaar tijdsbeeld, indirect schreef zij met deze compositie een autobiografie. Een genot voor haar vele trouwe lezers, maar ook een inspirerende leidraad voor wie net als zij gefascineerd is door het beroep waarin zij excelleert: het schrijverschap.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

De romans van Renate Dorrestein (1954-2018) werden genomineerd voor de Libris Literatuur Prijs, AKO Literatuur Prijs, Trouw/NS Publieksprijs, de Gouden Strop en The International IMPAC Dublin Literary Award. Haar oeuvre werd bekroond
met de Annie Romein-prijs. In 1997 schreef zij het Boekenweekgeschenk en in 2008 het Boekenweekessay. In 2013 verscheen De blokkade, in de jaren erna volgden Weerwater, Zeven soorten honger en Reddende engel. Op 4 mei 2018 overleed Renate Dorrestein aan de gevolgen van slokdarmkanker.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.