Chinatown

Ronelda S. Kamfer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Chinatown

paperback/ gebrocheerd: € 22.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810821, 112 blz., April 2021

Uitgever: Podium Uitgeverij

vertaald door: Alfred Schaffer

beschrijving

Ronelda S. Kamfer, wier poëzie Antjie Krog bestempelde als 'het beste en meest opwindende wat in de afgelopen jaren in Zuid-Afrika is verschenen', is in haar vierde bundel Chinatown genadeloos direct en overtuigend. Bij vlagen woedend, sterk feministisch maar ook met veel (inktzwarte) humor schrijft Kamfer over een geschiedenis van complexe familieverhoudingen en hoe je een dochter opvoedt in het Zuid-Afrika van nu. Op betrokken, uitdagende en toch ook vaak luchtige wijze confronteert zij haar lezers met de realiteit van marginalisering, armoede en geweld - niet van buitenaf bekeken maar beschreven van binnenuit en vanuit eigen ervaring. Haar activistische inslag spat vanaf het eerste gedicht van de pagina af, maar Chinatown bevat ook juist intieme gedichten over liefde, familie en ouderschap. Dit alles resulteert in Kamfers meest uitgesproken bundel tot nu toe.
Alfred Schaffer - dichter, vertaler en docent aan Stellenbosch University in Kaapstad - tekende voor een indrukwekkende Nederlandse vertaling.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Ronelda Sonnet Kamfer (Kaapstad, 1981) wordt gezien als de meest vooraanstaande Zuid-Afrikaanse dichter van haar generatie. Voor haar debuut Nu de slapende honden ontving ze de Eugène Marais-prijs. Bij Podium verschenen naast haar debuutbundel ook Santenkraam (2012) en Mammie (2017). Kamfer trad onder andere op bij het Winternachten festival en was writer-in-residence bij het Nederlands Letterenfonds.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.