De ene die alles ziet

De Aarsman Collectie 2014-2021

Hans Aarsman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De ene die alles ziet

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810784, 224 blz., March 2021
Formaat: 23.0 (h) x 17.1 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 388 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

beschrijving

Je ziet een foto in de krant van een demonstratie, een persconferentie, een overstroming. Je leest de kop, het onderschrift, misschien het artikel. De foto bevestigt het onderwerp van de tekst. Als het een mooie foto is, kijk je iets langer terwijl er even door je heen schiet: wat een mooie foto. Daarna sla je de pagina om.
Dan heb je 99 procent van wat er te zien was, gemist.
'De Aarsman Collectie' gaat over wat je te zien krijgt als je stopt met kijken zoals je gewend bent. Als je teruggaat naar af en vragen stelt als een kind. De wereld staat stil op een foto, waardoor je alle tijd hebt om alles wat erop staat uitgebreid te bestuderen. Elke keer is het mogelijk om een nieuw verhaal te zien in wat je op het eerste gezicht bekend voorkomt.
Iedere dag struint Hans Aarsman duizenden nieuwsfoto's af op zoek naar een verhaal. De spannendste, mooiste, meest verrassende stukken van de afgelopen zeven jaar zijn in De ene die alles ziet bijeengebracht.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Hans Aarsman (1951) werkte vanaf 1980 als fotojournalist. Midden jaren negentig verkocht hij zijn camera's en begon te schrijven - onder andere een roman, diverse theaterstukken en een wekelijkse column in de Volkskrant: 'De Aarsman Collectie'. In 2012 verscheen zijn boek De fotodetective. Ik zie ik zie en Wat jij niet ziet zijn eerdere bundelingen van zijn mooiste bijdragen uit 'De Aarsman Collectie'.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.