De ene die alles ziet

De Aarsman Collectie 2014-2020

Hans Aarsman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De ene die alles ziet

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810784, 224 blz., March 2021

Uitgever: Podium Uitgeverij

beschrijving

Je ziet een foto in de krant van een demonstratie, een persconferentie, een overstroming. Je leest de kop, het onderschrift, misschien het artikel. De foto bevestigt het onderwerp van de tekst. Als het een mooie foto is, kijk je iets langer terwijl er even door je heen schiet: wat een mooie foto. Daarna sla je de pagina om.
Wat er te ontdekken valt als je vanaf nul begint, daar gaat de Aarsman Collectie over. Je denkt het artikel weg, ook het bijschrift, het onderwerp. Alleen maar kijken, zo fris mogelijk. De wereld staat stil op een foto, waardoor je alle tijd hebt om alles wat erop staat uitgebreid te bestuderen. Een kwartier, een uur, een dag. Elke keer is het mogelijk om een nieuw verhaal te zien in wat je op het eerste gezicht bekend voorkomt.
Dat is Aarsmans talent, hij kan goed bij de verbazing komen van iemand die iets voor het eerst ziet. Iedere dag struint Hans Aarsman duizenden nieuwsfoto's af op zoek naar een verhaal. Met aanstekelijk enthousiasme beschrijft hij wat de meesten van ons over het hoofd zagen.
De spannendste, mooiste, meest verrassende stukken van de afgelopen zes jaar zijn in deze prachtig vormgegeven selectie bijeengebracht.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Hans Aarsman (1951) werkte vanaf 1980 als fotojournalist. Midden jaren negentig verkocht hij zijn camera's en
begon te schrijven - onder andere een roman, diverse theaterstukken en een wekelijkse column in de Volkskrant: 'De Aarsman Collectie'.
In 2012 verscheen zijn boek De fotodetective. Ik zie ik zie en Wat jij niet ziet zijn eerdere bundelingen van zijn
mooiste bijdragen uit 'De Aarsman Collectie'.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.