Vreemde eenden

Op zoek naar gelijkheid in een wereld vol anderen

Martine Beijerman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vreemde eenden

paperback/ gebrocheerd: € 21.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810760, 320 blz., June 2021
Formaat: 21.0 (h) x 14.1 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 412 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

beschrijving

We leven in een democratie met vrijheid en gelijkheid als belangrijkste kernwaarden. Toch is de realiteit weerbarstiger: racisme, geweld tegen vrouwen, antisemitisme en homofobie zijn nog altijd pijnlijk aanwezig. Hoe komt het dat we de idealen van onze eigen democratie regelmatig aan de kant zetten? Als Nederlandse in de Verenigde Staten onderzoekt Martine Beijerman hoe uitsluiting tot stand komt, wie erbij gebaat is en wie uitsluiting bevecht.
Hoe werken groepsdynamieken en welke rol spelen onze biologische en psychologische processen daarbij? Waarom gaan we het gesprek met de ander vaak liever uit de weg? En vooral: hoe kunnen we uitsluiting voorkomen? Een confronterend én hoopvol boek dat uitnodigt tot collectieve zelfreflectie.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Martine Beijerman (1983) woont sinds 2016 in de Verenigde Staten en werkt voor een non-profit organisatie met onderwijsprojecten in Oost-Afrika. Ze is gepromoveerd op het gebied van internationaal recht, publiceert over democratie in theorie en praktijk en werkte als campagnestrateeg.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.