Het licht in de stad

Inge Schilperoord

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het licht in de stad

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810692, 224 blz., June 2021

Uitgever: Podium Uitgeverij

beschrijving

Wanneer de vader van de zeventienjarige Sofie door een noodlottig ongeval om het leven komt, voelt ze zich eenzamer dan ooit. Verloren doolt ze urenlang door de grote stad. Haar vader verdedigde als strafrechtadvocaat jonge moslimextremisten. Hun geweld, zei hij, heeft niets te maken met hun religie. Maar waarmee dan wel?
In een poging dichter bij hem te komen stort Sofie zich op een werkstuk over de islam en extremisme. Zo wordt ze bevriend met haar Afghaanse klasgenote Zayah en raakt ze betoverd door de geheimzinnige schoonheid van Zayahs geloof. Het contrast met haar eigen kille bestaan kan niet groter zijn. Voor Sofie is er geen God. Of toch wel? Haar zoektocht maakt dat Sofie haar vader in een ander licht gaat zien, en dwingt haar uiteindelijk om zelf kleur te bekennen.
Na haar internationaal bejubelde debuut Muidhond slaagt Inge Schilperoord er opnieuw in om dicht onder de huid te kruipen van een niet-alledaags personage. Ze deed jarenlang research naar de Islam en naar de belevingswereld van de bekeerling. Op basis daarvan, en vanuit haar werk als onderzoekspsycholoog op de Terroristenafdeling van de gevangenis, neemt ze in haar tweede roman de lezer mee in een wereld die voor velen onbekend is.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Inge Schilperoord (1973) is werkzaam als forensisch psycholoog. Haar debuutroman Muidhond won de Bronzen Uil 2015 en prijkte op de shortlist van de Libris Literatuur Prijs, ECI Literatuurprijs, Opzij Literatuurprijs, ANV Debutantenprijs, Anton Wachterprijs, Fintro Literatuurprijs, International Dublin Literary Award en de Prix Femina étranger. De roman is ook succesvol verfilmd en won de Publieksprijs op het Filmfestival Gent 2019.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.