De honderd van Heytze

Zijn beste gedichten, zelf gekozen en toegelicht

Ingmar Heytze

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De honderd van Heytze

paperback/ gebrocheerd: € 22.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810678, 248 blz., February 2021
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 497 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

beschrijving

Op een podium geeft Ingmar Heytze zijn poëzie altijd extra glans. Hij draagt zijn gedichten niet alleen geweldig voor, maar vertelt er ook ter inleiding of uitleiding van alles bij. Heytze houdt zich daarbij ver van interpretatie van zijn eigen werk, dat is aan de lezer of luisteraar zelf, wat niet wegneemt dat hij in deze toelichtingen veel van zijn poëzieopvattingen en werkwijze prijsgeeft.
In De honderd van Heytze brengt Heytze de favoriete gedichten bijeen uit zijn eigen, rijke oeuvre, voorzien van kleine, persoonlijke essays waarin hij toont niet alleen dichter te zijn, maar ook columnist, denker, lezer en grapjas.
Heytze nodigt je uit in zijn universum als schrijver: van herinneringen aan een kortstondige loopbaan als management trainee tot anekdotes over memorabele optredens, het schrijven van zijn bekendste gedichten of bijzondere ontmoetingen met andere dichters en zijn lezers.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Maar weinig Nederlandse poëzieliefhebbers zullen nog nooit iets van Ingmar Heytze (1970) hebben gelezen. Van zijn bundels zijn tienduizenden exemplaren verkocht, zijn gedichten sieren vele gevels in Nederland en zijn gelegenheidsgedichten staan menigeen in het geheugen gegrift. Bijna al zijn gedichten zijn verzameld in Voor de liefste onbekende (2016).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.