De honderd van Heytze

Zijn beste gedichten, zelf gekozen en toegelicht

Ingmar Heytze

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De honderd van Heytze

paperback/ gebrocheerd: € 25.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810678, 224 blz., February 2021

Uitgever: Podium Uitgeverij

beschrijving

Dichter Ingmar Heytze wordt door bezoekers van zijn optredens nog wel eens verward met een cabaretier of comedian. De belangrijkste reden daarvoor is dat hij niet alleen zijn gedichten en vertalingen geweldig voordraagt, maar er ook van alles bij vertelt ter inleiding, uitleiding of gewoon als aangenaam geouwehoer tussendoor. Heytze houdt zich daarbij ver van interpretatie van zijn eigen werk. Dat moet de lezer of luisteraar zelf maar doen: 'Een gedicht is net een mop, als je hem moet uitleggen was het geen goede mop, en als hij wel goed was, is hij dat na uitleg zeker niet meer.' Dat neemt niet weg dat hij in de inleidingen, die inderdaad wel iets weg hebben van miniconferences, veel van zijn poëzieopvattingen en werkwijze prijsgeeft. De goede verstaander kan er zonder veel moeite Heytzes poëtica uit destilleren. Dit zijn de honderd gedichten die iedereen van Heytze in de kast zou moeten hebben, voorzien van tekst en uitleg in de vorm van de anekdotes, verhalen, betogen en improvisaties waarmee hij furore maakte tijdens duizenden voordrachten in Nederland en België. Duik in het poëtisch universum van een van de vitaalste dichters van Nederland.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Ingmar Heytze (1970) publiceerde onder meer talloze dichtbundels en drie dagboeken. In 2008 ontving hij de C.C.S. Croneprijs voor zijn gehele oeuvre. Met Ademhalen onder de maan (2012) won hij de Hugues C.
Pernathprijs. In 2015 verscheen De man die ophield te bestaan, in 2018 Ik wilde je iets moois vertellen. Bijna al zijn gedichten zijn verzameld in Voor de liefste onbekende (2016).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.