Hasselby

Het demonteren is begonnen

Johan Harstad

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hasselby

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789463810371, 352 blz., November 2020
Formaat: 19.9 (h) x 13.0 (b) x 2.9 (d) cm. Gewicht: 399 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

vertaald door: Paula Stevens

beschrijving

Om de roman Max, Mischa & het Tet-offensief van Johan Harstad kan sinds de verschijning in 2017 niemand heen. Acht jaar eerder schreef Harstad het innemende Hässelby. In een kleine flat in Hässelby, de gezichtsloze voorstad van Stockholm, woont de 42-jarige Albert Aberg in bij zijn breiende vader. Ooit beleefde Albert grootse avonturen: van een wilde interrailtour door Europa, het opkopen van partijen Star Wars poppetjes in Hongkong tot een zinderende liefdesrelatie in Parijs. Maar vanwege aanhoudende klaagtelefoontjes van zijn eenzame vader besloot hij zijn Parijse geliefde in de steek te laten en terug te keren naar het betonnen Hässelby.
Twintig monotone jaren later werkt Albert nog steeds in de plaatselijke ijzerwinkel en leidt hij een leven zonder enig risico. Dan gaat plotseling zijn vader dood. Albert doet lafhartige pogingen opnieuw invulling te geven aan zijn bestaan, maar wordt op onverwachte momenten gestoord door een krabbelend geluid. Is dat gekrabbel hetzelfde geluid dat hij twintig jaar eerder hoorde - toen hij in Parijs een groepsverkrachting meemaakte en niet ingreep? En waarom brandt er ineens licht in het buurappartement dat al twintig jaar leegstaat? En hoe kan het dat er steeds meer mensen uit Hässelby spoorloos verdwijnen?

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Johan Harstad (1979) debuteerde in 2001 met Ambulance. De Nederlandse vertaling van deze verhalenbundel verscheen in 2014. Zijn debuutroman Buzz Aldrin, waar ben je gebleven? werd opgevolgd door de roman Hässelby. In 2011 verscheen zijn young adult sf-roman Darlah en in 2017 de bestseller Max, Mischa & het Tet-offensief. Zijn laatste roman Heterdaad verscheen in 2018.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.