Vernon God Little

Dbc Pierre

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Vernon God Little

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789463810364, 304 blz., January 2021
Formaat: 20.1 (h) x 13.1 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 359 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

vertaald door: Dennis Keesmaat

beschrijving

Vernon God Little is het debuut van DBC Pierre dat hem onverwijld de Man Booker Prize en een orkaan aan persaandacht opleverde. Het is een schrijnend en hilarisch avontuur, gesitueerd in het Texaanse plaatsje Martirio - bekend van de barbecuesaus - tijdens de nasleep van een bloedbad op een middelbare school. De roman wordt bevolkt door een meute zonderlingen, freaks, kwekkende huisvrouwen en die ene, ontroerende adolescent met een groot talent om op het goede moment op de verkeerde plaats te zijn. Vernon God Little is een satire die diep door het hart van hedendaags Amerika snijdt. Rauw maar erg, érg grappig.
'Niets in dit boek is overdreven. De manier waarop we tegenwoordig leven is veel wilder en extremer dan een schrijver ooit zou kunnen bedenken', aldus DBC Pierre zelf. 'Ik ben geen satiricus. De realiteit is de satire voorbijgegaan.'

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De in Australië geboren auteur DBC (Dirty But Clean) Pierre, pseudoniem van Peter Finlay, baarde opzien met zijn romandebuut Vernon God Little. Toen hij daarmee in 2003 de Man Booker Prize won, stonden de kranten bol van zijn roerige verleden dat gekenmerkt wordt door drugsverslaving en vermeende oplichting. Van zijn hand verschenen ook de romans Ludmila's gebroken Engels, Licht uit in Wonderland en Ontbijt met de Borgias.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.