Lelieblank, scharlakenrood

Michel Faber

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lelieblank, scharlakenrood

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789463810340, 960 blz., September 2020
Formaat: 20.0 (h) x 13.1 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 627 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

vertaald door: Harm Damsma; Niek Miedema

beschrijving

Londen, jaren zeventig van de negentiende eeuw. Sugar, een intelligente negentienjarige prostituee in het bordeel van de hardvochtige Mrs Castaway, voert een fascinerende strijd om haar lichaam en ziel uit de goot te tillen. Terwijl ze op ongewone wijze de sociale ladder beklimt, passeert een stoet van beminnelijke, aandoenlijke, afstotende en gekmakende personages. Hoewel Faber Sugar met historische precisie weet te belichten als een typische vrouw van haar tijd, is het dankzij zijn inlevingsvermogen ook een vrouwenportret geworden van universele geldigheid en aantrekkingskracht.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)

Michel Faber (1960) werd geboren in Den Haag en woont nu in het Verenigd Koninkrijk. Al sinds zijn debuut wordt zijn werk juichend ontvangen en is het veelvuldig bekroond. Lelieblank, scharlakenrood is Fabers magnum opus; wereldwijd werden er honderdduizenden exemplaren verkocht en de BBC verfilmde het boek als vierdelige serie. Ook zijn debuutroman Onderhuids werd verfilmd, met Scarlett Johansson in de hoofdrol.
In 2020 verscheen D. Een geschiedenis van twee werelden.

recensie citaatMichel Faber heeft een roman geproduceerd die Dickens geschreven zou hebben als hij wat opener had kunnen zijn. Elk boek van Michel Faber is reden voor een feest - hij is tegelijkertijd een van de meest serieuze en de grappigste schrijvers van deze tijd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.