Lelieblank, scharlakenrood

Michel Faber

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Lelieblank, scharlakenrood

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789463810340, 960 blz., September 2020
Formaat: 20.0 (h) x 13.1 (b) x 4.0 (d) cm. Gewicht: 627 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

vertaald door: Harm Damsma; Niek Miedema

beschrijving

Londen, jaren 70 van de negentiende eeuw. Sugar, een intelligente negentienjarige prostituee in het bordeel van de hardvochtige Mrs Castaway, verlangt naar een beter leven. Dan komt William Rackam langs, een ambitieuze parfumfabrikant. Hij wil haar liefde alleen voor zichzelf en richt aan de rand van de stad een comfortabele woning voor haar in. Gaandeweg raakt haar leven verstrengeld met Rackam, wiens grote huis behalve veel bediendes een uiterst onstabiele echtgenote herbergt en een verborgen dochter.
Terwijl Sugar op ongewone wijze de sociale ladder beklimt, komt er een stoet van beminnelijke, aandoenlijke, afstotende en gekmakende personages langs. Maar in het hart van deze panoramische, gelaagde vertelling staat die ene vrouw en haar fascinerende strijd om haar lichaam en ziel uit de goot te tillen. Hoewel Faber Sugar met historische precisie weet te belichten als een typische vrouw van haar tijd, is het dankzij zijn inlevingsvermogen ook een vrouwenportret geworden van universele geldigheid en aantrekkingskracht.
Lelieblank, scharlakenrood is een immense en bedwelmende roman vanVictoriaanse allure.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Michel Faber (1960) werd geboren in Den Haag, groeide op in Australië en woont nu in het Verenigd Koninkrijk. Zijn debuutbundel Gods speelgoed werd juichend ontvangen en veelvuldig bekroond. Fabers magnum opus is Lelieblank, scharlakenrood uit 2002 - wereldwijd werden er honderdduizenden exemplaren verkocht en in 2011 maakte de BBC een vierdelige serie. De verfilming van zijn roman Onderhuids verscheen in 2014. In 2016 verscheen zijn dichtbundel Tot leven, een monument ter nagedachtenis aan zijn overleden vrouw Eva.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.