Het is oorlog maar niemand die het ziet

Huib Modderkolk

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het is oorlog maar niemand die het ziet

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810326, 288 blz., June 2020
Formaat: 21.0 (h) x 14.0 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 430 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

beschrijving

Onderzoeksjournalist Huib Modderkolk deed jarenlang onderzoek naar de digitale wereld. Hij begon als leek, maar won steeds meer het vertrouwen van bronnen, die hem de schaduwkant van de moderne wereld toonden. Modderkolk beschrijft stapsgewijs hoe groot de afhankelijkheid van technologie is en welke risico's daarmee gepaard gaan. Vijandige regimes dringen ongezien Nederlandse organisaties binnen en overheden en bedrijven slurpen data. Iedere ontdekking roept nieuwe vragen op. Wie leest mee met onze appjes? Hoe ver reiken de tentakels van de Nederlandse veiligheidsdiensten? En hoe kunnen we onszelf beschermen?


Aan de succesvolle eerste editie, die tienmaal herdrukt moest worden, voegde Modderkolk een actueel voorwoord en hoofdstuk toe. Daarin laat hij een nieuw onderdeel van de online strijd zien: het beïnvloeden van het maatschappelijk sentiment. Twee Spanjaarden foppen sociale media, maar verliezen de controle over hun uitvinding. Als het middel vervolgens in Russische handen valt, is de geest uit de fles.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Huib Modderkolk (1982) is onderzoeksjournalist bij de Volkskrant. In talkshows vertelt hij op verhelderende wijze over geheime diensten en digitalisering. Hij won de prestigieuze journalistieke prijzen De Tegel (2016) en De Loep (2018). Het is oorlog maar niemand die het ziet is genomineerd voor de Brusseprijs, de prijs voor het beste journalistieke boek van 2019.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.