Het derde

Pieter Winsemius

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het derde

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810289, 256 blz., September 2020
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 350 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Thijs is na het overlijden van zijn vrouw Toos en het vertrek van zoon Fred naar Amerika alleen achtergebleven met zijn hond Belle. Om zijn gedachten af te leiden wordt hij coach van het derde elftal: een hechte eenheid waarin afkomst geen rol speelt. Dit vriendenelftal is heel herkenbaar dankzij de grappen in de kleedkamer, de perikelen in het bestuur of de kantine, waar 'de derde helft' - de borrel na de wedstrijd - plaatsvindt.
Het derde wordt steeds fanatieker en gaat gebruikmaken van wedstrijdanalyses. Wanneer de spelers merken dat er iets niet in de haak is met het eerste elftal en er steeds meer Bulgaren in de kantine verschijnen, verdiepen ze zich ook in het spel van het eerste, wat tot gevaarlijke ontdekkingen leidt.
Het derde is een spannende en vermakelijke roman over voetbal, eenzaamheid en vriendschap.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Pieter Winsemius (1942) is voormalig minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer. Daarnaast was hij lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Tilburg. Winsemius publiceerde bestsellers als Je hoeft niet gek te zijn om wereldkampioen te worden, maar het helpt wel en Je gaat het pas zien als je het doorhebt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

Het derde

gebonden: € 31.00
Thijs is na het overlijden van zijn vrouw Toos en het vertrek van zoon Fred naar Amerika alleen achtergebleven met zijn hond Belle. Om ...

Meer boekennieuws op Facebook.