Het verhaal van Edith

De oorlogsjaren van een Haags meisje

Edith Velmans-van Hessen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het verhaal van Edith

gebonden: € 17.50

ISBN: 9789463810074, geïllustreerd, 336 blz., April 2020
Formaat: 20.8 (h) x 14.6 (b) x 3.5 (d) cm. Gewicht: 516 gram.

Uitgever: Podium

beschrijving

Het dagboek van het joodse meisje Edith begint in 1938, als zij nog een onbezorgd Haags leven leidt. Ze schrijft over school, feestjes en jongens. Maar dan doet de oorlog zijn intrede. Edith moet onderduiken in Breda, waar zij, afgesneden van haar familie, zware jaren doorbrengt. Uiteindelijk zullen alleen zij en haar broer Guus de oorlog overleven.

Het verhaal van Edith, waarin Edith Velmans-van Hessen haar dagboek heeft aangevuld met herinneringen en brieven, verscheen in 1997. Er werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Deze uitgave bevat een interview door Judith Uyterlinde en een selectie uit de vele ontroerende lezersbrieven die Edith ontving na publicatie van haar dagboek. Dit bewogen, maar levenslustige egodocument, inspireert nog steeds velen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Edith Velmans-van Hessen (1925) werd geboren in Den Haag, maar woont al decennia in de Verenigde Staten. Ze was onder andere bestuurslid van het Anne Frank Centre USA en The Netherland-America Foundation. In 1996 werd zij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.