Zwakke enkels

Paul Thé Teunissen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zwakke enkels

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810067, 288 blz., May 2021

Uitgever: Podium Uitgeverij

beschrijving

In een lang uitgestelde 'brief ' aan zijn overleden moeder vraagt een zoon zich af hoe een voor hem traumatische geschiedenis - het verlies van vier dierbare vrienden door een gruwelijk ongeluk, het faillissement van het familiebedrijf en zijn moeders onverwachte dood - nu precies is verlopen.
Nadat zijn moeder is overleden en hij zijn vriendin heeft verlaten, komt hij in een wereld terecht van daklozen, psychiatrische patiënten, alcoholisten en andere verstotenen. Opgejaagd door jeugdherinneringen gaat hij op zoek naar antwoorden. Wat is er gebeurd? Wilde zijn moeder dood? Is hij door die geschiedenis niet bij machte een goede vader
voor zijn zoontje te zijn?
Jaren later probeert hij zijn moeder dichterbij te halen door aan haar zus, haar minnaar en haar psychiater eindelijk de vragen te stellen die hem al die tijd uit zijn slaap hielden.
Tijdens deze bij vlagen hilarische maar vooral ontroerende autobiografische roman komen we erachter hoe de waterval van ellende het eerst zo gelukkige gezin uiteendreef en hoe de verteller zelf aan de rand van de afgrond belandde.
Zwakke enkels is een rijk boek over rouw en berouw, over jezelf verliezen en hervinden, over de dood en de liefde, maar bovenal een weemoedig stemmende ode aan de moeder.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Paul Thé Teunissen is journalist en schrijft longreads voor onder andere Het Parool en Vrij Nederland. 'Het einde van de kudde' werd in 2014 uitgekozen voor de bundel Meestervertellers, waar de beste journalistieke verhalen van dat jaar in staan. 'Waar was Joske gebleven?' werd genomineerd voor de Gouden Freelancer Award 2017. Eerder verschenen de boeken Extreme overlast en In de beste families.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.