Knikkerkoning

Kira Wuck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Knikkerkoning

paperback/ gebrocheerd: € 20.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463810050, 208 blz., January 2021
Formaat: 20.1 (h) x 13.7 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 276 gram.

Uitgever: Podium Uitgeverij

beschrijving

Jaren 70, Amsterdam. Daar ontmoeten Anne en Otto elkaar. Zij komt uit Finland, waar ze als enig kind bij haar moeder woonde, die haar inschreef voor een studie medicijnen in de hoop dat ze een betere toekomst zou krijgen. Hij, de knikkerkoning, is de derde zoon uit een groot gezin, en mikpunt van zijn strenge Indische vader die na het overlijden van zijn moeder hertrouwt en een nieuw gezin sticht.
Anne en Otto zijn vrije geesten die niets liever willen dan ontsnappen aan hun verstikkende opvoeding. Ze vertrekken ieder op eigen houtje naar Amsterdam, het beloofde land van hippies en flowerpower. Maar in deze vrijheid is het makkelijk om te verzuipen: in de krakersscene zijn vrije seks, drugs en de verkeerde vrienden vast onderdeel van het dagelijks bestaan. Met vallen en opstaan proberen Anne en Otto zich staande te houden. De grote ommekeer komt wanneer Anne zwanger blijkt te zijn. Baby Jane zal hun leven veranderen.
Voor haar debuutroman Knikkerkoning liet Kira Wuck zich royaal inspireren door het verhaal van haar kleurrijke ouders, die ze op jonge leeftijd verloor. Met prachtige beelden en haar fijngevoelige stijl weet ze hen en het Amsterdam van die tijd tot leven te wekken.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Kira Wuck (1978) won met haar poëziedebuut Finse meisjes uit 2013 de C.W. van der Hoogt-prijs en de Eline van Haaren-prijs. In 2016 verscheen haar verhalenbundel Noodlanding en twee jaar later volgde haar tweede poëziebundel De zee heeft honger. Knikkerkoning is haar romandebuut.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.