Gehoorverlies bij kinderen

Handboek voor audiologen en logopedisten

Martine De Smit; Jarle Franceus; Kristin Kerkhofs; Bianka Vandaele

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gehoorverlies bij kinderen

paperback/ gebrocheerd: € 49.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463798037, February 2021
Formaat: 24.5 (h) x 17.1 (b) x 3.9 (d) cm. Gewicht: 1201 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

trefwoorden: gehoorverlies, kinderen, logopedie, audiologie

beschrijving

Gehoorverlies bij kinderen is een praktische gids tot een luistergerichte aanpak.

Het boek biedt je een diepgaande leidraad om kinderen met gehoorverlies zo goed mogelijk auditief te corrigeren, zowel met hoortoestellen, cochleaire implantaten, beengeleidingstoestellen, hersenstamimplantaten als met aanvullende luisterhulpmiddelen. Ook geeft dit boek je de nodige theoretische achtergronden en handvaten voor de behandeling binnen een interdisciplinair kader.

Het boek werd geschreven vanuit de biopsychosociale visie op zorg en geeft je:

- een grondig beeld van de (vroege) auditieve ontwikkeling;
- een inzicht in het potentiële effect van gehoorverlies op het totaalfunctioneren van een kind op korte en lange termijn;
- een overzicht van de pediatrische auditieve stoornissen en het pathologische kader;
- inzichten in de screening en diagnostiek bij een pediatrische doelgroep;
- diepgaande inzichten in de therapie en begeleiding.

Ondanks vroegdetectie, gevolgd door kwalitatieve hulpverlening, varieert de outcome van de huidige generatie kinderen met gehoorverlies enorm. Om die reden verwijst dit boek regelmatig naar factoren die deze variatie voor een groot deel verklaren.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)De vier auteurs zijn logopedist en audioloog. Ze doceren inhouden met betrekking tot kinderaudiologie in de afstudeerrichtingen logopedie en audiologie van de Arteveldehogeschool Gent. Martine de Smit werkt sinds 1984 in het CAR Overleie (Kortrijk) en schreef samen met Kristin Kerkhofs een hoofdstuk over gedragsaudiometrie bij kinderen in de European Manual of Medicine Phoniatrics I. Kristin Kerkhofs is sinds 1992 werkzaam in het CAR De Poolster (Brussel) en is actief lid in de BIAP en KIPA-group Europe. Beide auteurs participeren in de werkgroep Kinderaudiologen Vlaanderen en publiceerden diverse artikels over gehoorverlies bij kinderen. Jarle Franceus geeft sinds 2007 therapie aan kinderen met gehoorverlies in CAR Horizon (Geraardsbergen). Bianka Vandaele is actief betrokken bij de interprofessionele samenwerking tussen opleidingen van het Expertisenetwerk Gezondheid en Zorg van de Arteveldehogeschool. Beiden zijn actief lid van de intervisiewerkgroep Gehoor (Sig, Gijzegem).
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.