Handboek voeding

Ann Meulemans; Stefaan De Henauw; Erika Vanhauwaert; Vicky De Preter; Christophe Matthys; Marleen Van Loo

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Handboek voeding

paperback/ gebrocheerd: € 51.45: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463797115, 340 blz., November 2019
Formaat: 24.7 (h) x 17.3 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 655 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

beschrijving

In het 'Handboek voeding' krijg je een uitgebreid overzicht van de basisconcepten en principes van humane voedingsleer. In elk deel van het boek komt telkens een andere nutriënt van voeding aan bod.

Het eerste deel van het boek start met de algemene aspecten van de voedingsleer. Daarna wordt er dieper ingegaan op de verschillende macronutriënten, zoals lipiden en proteïnen en de verschillende micronutriënten, zoals vitaminen en mineralen. Bioactieve stoffen - stoffen in onze voeding waarvan de functie vaak nog niet of niet helemaal gekend is - komen ook aan bod. Net zoals de rol van de microbiota in relatie tot het menselijke voedingspatroon.

Elk hoofdstuk in het boek wordt gecombineerd met een digitale component. Die is terug te vinden op het online leerplatform Sofia. Hier krijg je praktische toepassingen en recente wetenschappelijke bevindingen. Bovendien blijf je via het digitale luik op de hoogte van de nieuwe ontwikkelingen in het domein van de voedingsleer.

Het Handboek Voeding is een unieke samenwerking tussen docenten van verschillende Belgische universitaire instellingen en hogescholen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.