Sociale Psychologie voor toegepaste psychologie

Pol Craeynest; Griet Van Vaerenbergh; Miet Craeynest; Tim Vanhoomissen; Trui Timperman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Sociale Psychologie voor toegepaste psychologie

paperback/ gebrocheerd: € 41.20: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463792851, October 2019
Formaat: 24.6 (h) x 17.0 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 492 gram.

Uitgever: Acco uitgeverij

beschrijving

We zijn sociale wezens. Je kan niet leven zonder andere mensen. Het is logisch dat we elkaar beïnvloeden in gedrag, gedachten en gevoelens.

Invloed, het kernwoord van de sociale psychologie. Waarom neem je gedrag van anderen over? Hoe komt het dat je gehoorzaamt aan een autoriteit? Presteer je beter met anderen erbij dan alleen? Hoe zet je mensen aan tot meer hulpvaardig gedrag? Mensen hun kortzichtige eigenbelang ondergeschikt laten maken aan gemeenschappelijke belangen op lange termijn, kan dat? Waarom leidt anonimiteit tot antisociaal gedrag? Hoe vorm je een eerste indruk over anderen?

Die vragen maken duidelijk dat het huidige onderzoeksgebied van de sociale psychologie enorm veelzijdig is. Je kan zeggen dat sociale psychologie alles is. Want overal is er wel ergens invloed aanwezig.

In dit sterk didactisch opgebouwde boek vertalen we in elk hoofdstuk de theorie naar de praktijk. Aantrekkelijke voorbeelden, boeiende experimenten en doe-het-zelf opdrachten maken de kennis inzichtelijk. Je kan je kennis ook meteen toepassen.

Dit boek is bedoeld voor studenten Toegepaste Psychologie. Kaderstukken uit de praktijk van de psychologisch consulent katapulteren je meteen naar je toekomstige werkveld. Het boek is ook toegankelijk voor iedereen die geboeid is door sociale psychologie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.