Wit is nu aan zet

Racisme in Nederland

Lida M. van den Broek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wit is nu aan zet

paperback/ gebrocheerd: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463724654, 204 blz., October 2020
Formaat: 21.0 (h) x 13.5 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 284 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

beschrijving

In Nederland worden we geconfronteerd met een opvallende paradox. Nederlanders zijn in het algemeen tegen racisme, maar toch komt racisme dagelijks voor.

'Wit is nu aan zet' laat zien hoe vaak onbewust, ongewild en onbedoeld racisme op allerlei manieren subtiel een rol spelen in Nederland. Hoe komt het dat Nederlanders tegen racisme zijn, maar hun ogen sluiten voor wat er dagelijks gebeurt? Welke onbewuste mechanismen spelen een rol? Dit boek biedt handvatten om alledaagse incidenten te herkennen en aan te pakken. Wat kunnen wij individueel en gezamenlijk doen om racisme te voorkomen? Het beschrijft onder andere de transformatieve dialoog, een methode om het controversiële en ongemakkelijke gesprek op een effectieve manier met elkaar aan te gaan.


"Lida van den Broek beschrijft in alle scherpte hoe alledaags racisme eruitziet. Maar daar laat ze het niet bij. Door aan te geven hoe racisme onder ogen kan worden gezien, biedt ze bovendien een weg vooruit. Daarmee is het een hoopvol boek geworden." – Lilianne Ploumen


"'Wit is nu aan zet' is een oprecht pleidooi voor witte mensen om de eigen verantwoordelijkheid voor het afrekenen met racisme, serieus te nemen."

Ernestine Comvalius, directeur Bijlmerparktheater
"Dit boek geeft een waardevolle beschouwing over de aanwezigheid én ontkenning van racisme in Nederland. Ze prikkelt niet alleen tot reflectie, maar biedt ons ook perspectieven om een verschil te kunnen maken.

Halleh Ghorashi, hoogleraar Diversiteit en integratie

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.