Een kleine introductie in de sterrenkunde

Govert Schilling

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Een kleine introductie in de sterrenkunde

gebonden: € 18.99

ISBN: 9789463723305, geïllustreerd, May 2018
Formaat: 21.8 (h) x 14.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 357 gram.

Uitgever: Amsterdam University Press

beschrijving

Benieuwd naar het verschil tussen de Grote en de Kleine Beer? Weten hoe een telescoop werkt? Wetenschapsjournalist Govert Schilling biedt een verfrissende inkijk in de kosmos. Hij schetst het heelal aan de hand van een aantal thema's. In 'gluren bij de buren' legt hij uit hoe andere planeten in ons zonnestelsel met hulp van onbemande ruimtesondes worden onderzocht. In 'sterrenstof' verhaalt hij de scheikundige evolutie van het heelal en duidt hij de herkomst van de elementen. In 'buitenaards leven' gaat hij in op de vraag die ieder kind zich stelt: is er leven mogelijk op andere planeten dan op aarde?

Govert Schilling licht een tipje van de sluier op over alles wat we nog niet weten van donkere materie, donkere energie en de oerknal. Een kleine introductie in de sterrenkunde is een tot de verbeelding sprekende ruimtereis en brengt de amateurastronoom en passant de laatste ontwikkelingen op het gebied van sterrenkunde bij.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor onder meer de Volkskrant, Eos magazine, Science, New Scientist, Sky & Telescope en BBC Sky at Night. Hij publiceerde tientallen boeken over uiteenlopende sterrenkundige onderwerpen, waarvan sommige zijn vertaald naar het Engels, het Duits en zelfs naar het Chinees.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.