Kamper kanttekeningen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kamper kanttekeningen

paperback/ gebrocheerd: € 9.99

ISBN: 9789463691352, 176 blz., April 2021
Formaat: 22.0 (h) x 14.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 311 gram.

Uitgever: Buijten & Schipperheijn Motief

redactie: Rob van Houwelingen

beschrijving

De Theologische Universiteit Kampen wil Bijbel en leven verbinden. Dit boek bevat een scala aan voorbeelden van zulke verbindingen. Het is een bundeling van 30 bijbelse overwegingen, geschreven door 22 auteurs die allemaal aan de Kamper opleiding werken. Vanuit diverse perspectieven belichten zij zelfgekozen bijbelgedeelten en laten de relevantie daarvan zien voor het christelijk leven van vandaag.
Zowel uitlegkundige als praktische vragen komen ter sprake. Waarom openbaart God zich soms in de stilte? Welke boodschap verkondigt het kaalgeschoren hoofd van de profeet Ezechiël? Ben ik een priester, hoe dat zo? Wat wil Jezus bereiken door niemand te veroordelen? Wie is een potentiële volhouder in het geloof en in het lijden? Hoe kun je als christen een gamechanger zijn?
In dit boek wordt de lezer meegenomen op een ontdekkingstocht door én met de Bijbel. Het gaat immers niet alleen om respectvol lezen, maar ook om verantwoord leven. Ieder hoofdstuk eindigt met enkele punten ter verwerking, bedoeld voor persoonlijke bijbelstudie en/of gezamenlijke bespreking. Daarmee is Kamper kanttekeningen een gebruiksboek dat demonstreert hoe Bijbel en leven concreet te verbinden zijn.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.