Hemelse zaken

De kerkvaders over economie

Joost Hengstmengel

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hemelse zaken

paperback/ gebrocheerd: € 14.95

ISBN: 9789463690317, geïllustreerd, 128 blz., May 2019
Formaat: 22.1 (h) x 15.3 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 227 gram.

Uitgever: Buijten & Schipperheijn Motief

beschrijving

De kerkvaders van de eerste zes eeuwen hebben veel geschreven over sociaaleconomische thema’s, zoals eigendom, arbeid, rijkdom en armoede. Hoewel er in Nederland weinig over geschreven is, bieden hun preken en geschriften een schatkamer aan ideeën die niet zelden van grote invloed zijn geweest op latere eeuwen. In dit boek geeft de auteur een rondleiding door deze schatkamer.
Wat we in deze tijd van crisis in het economisch denken namelijk nodig hebben, zijn niet meer van dezélfde ideeën, maar ideeën die ons met andere ogen naar de economie leren kijken. Daarvoor zijn we in het vroegchristelijke economisch denken aan het goede adres.
Door de vele (vertaalde) citaten komen de kerkvaders dicht bij de moderne lezer. De opgenomen afbeeldingen laten zien hoe hun ideeën hebben doorgewerkt in de westerse kunst.

Dr. Joost Hengstmengel is onderzoeker aan de Tilburg School of Catholic Theology en heeft een gastaanstelling aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn onderzoek richt zich op de historische verhouding tussen economie, filosofie en theologie.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.