Jules en zijn nachtlampje

Annemie Berebrouckx

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jules en zijn nachtlampje

gebonden: € 6.95

ISBN: 9789463680288, geïllustreerd, 16 blz., October 2018
Formaat: 19.0 (h) x 13.5 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 141 gram.

Uitgever: Uitgeverij Zwijsen België nv

serienaam/reeks: Jules kartonboekje

illustrator: Annemie Berebrouckx

trefwoorden: annemieberebrouckx brenglerentotleven dagjules jules kartonboekje slapen uitgeverijzwijsen

beschrijving

Jules gaat slapen.
Papa gaat mee naar boven. Zoals elke avond.
Nooit vergeet hij iets, maar vanavond wel …

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Annemie Berebrouckx (24 juli 1970) is illustrator en auteur van kinderboeken en studeerde in 1991 af aan Sint Lucas Antwerpen in de richting Toegepaste grafiek & illustratie. Ze schrijft en illustreert vooral karton- en prentenboeken, boeken voor eerste lezers en educatieve uitgaven. Berebrouckx hoopt vooral dat haar verhalen kinderen laten genieten, maar hen tegelijkertijd ook sterker en weerbaarder maken.
Berebrouckx is vooral gekend als auteur en illustrator van de boeken over Jules. Haar eerste prentenboek De eend van Jules verscheen in 1998. Ondertussen zijn er al meer dan 55 boeken van Jules verschenen, net als spelletjes, puzzels, doeboeken, poppen en een fietshelm. Jules speelt ook de hoofdrol in het taalontwikkelingsprogramma Dag Jules dat in 85 procent van de Vlaamse kleuterscholen gebruikt wordt.
In 2000 kreeg Berebrouckx een Boekenwelp voor De oma van Jules. Het boek prijkt, met 9 andere boeken, op de shortlist "Het Mooiste Kinderboek Aller Tijden" van de Stichting Lezen Vlaanderen en het Vlaams Centrum voor Openbare Bibliotheken die een lijst van 99 boeken opstelden in het kader van Jeugdboekenweek 2008. Berebrouckx werd meermaals genomineerd voor de kinder- en jeugdjury. Bijna al haar boeken zijn ook in het buitenland verschenen.
Berebrouckx startte in 2011 een nieuwe reeks Berre & Fleur over de liefde en de vriendschap tussen een beer en een eend. In haar prentenboek Kleintje of het grote geheim dat in hetzelfde jaar verscheen, verwerkte ze subtiel het thema kindermisbruik.
In 2012 werd in park Hof De Bist in Ekeren een bronzen standbeeld onthuld van Jules met zijn hond.
Annemie Berebrouckx ontving de Ekerse cultuurprijs De drie Akers 2016 in de categorie Blikvanger.
Zomer 2016 verschenen de eerste titels van een nieuwe reeks over Bono & Mira. Deze peuterboekjes voor de allerkleinsten schreef ze op rijm en zijn verrijkt met voelelementen.

Volg haar op Facebook:
@mijnjules
@AnnemieBerebrouckx.illustrator
inhoudsopgaveJules gaat slapen.
Papa gaat mee naar boven. Zoals elke avond.
Nooit vergeet hij iets, maar vanavond wel …
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.