De Genadige God

Zoektocht door de Bijbel naar de bedoeling van genade

Willem Boorsma

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Genadige God

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789463678650, geïllustreerd, 151 blz., December 2019
Formaat: 23.5 (h) x 15.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 269 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

De Genadige God is een bijbelstudie over het woord genade in de Bijbel.
Eigenlijk is de Bijbel één groot genadeverhaal en overal tussen de regels door vind je Gods onmetelijke genade. Dat begint al bij de schepping. De aarde is in uitzichtloze duisternis gehuld en God doet het licht aan. De aarde staat helemaal onder water en God creëert droge plekken. God kent goed en kwaad al. Dat wil Hij de mens besparen. De mens gaf de voorkeur aan zelf weten en kwam daardoor onder de genadeloze invloed van het kwaad. Meteen belooft God uitkomst door iemand aan te kondigen die satan de kop zal vermorzelen. Zo begint de Bijbel met genade en eindigt de Bijbel met genade. De laatste zin van het bijbelboek Openbaring luidt: “De genade van onze Heer Jezus zij met u allen.”
Los van de woorden die met genade te maken hebben vind je af en toe prachtige verhalen over genade, zoals het verhaal over Ruth, over Esther, over Mefiboseth, over de verloren zoon en nog vele andere.
Ik pretendeer niet dat ik alles gevonden en benoemd heb, maar hoop een bemoedigend boek te hebben geschreven voor hen die zich af en toe even willen verlustigen aan de gedachte dat onze God ten diepste een genadige God is.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.