Wij Adam

Een spiegel aan de maatschappij

Koen Hofman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wij Adam

paperback/ gebrocheerd: € 19.90: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463678360, 224 blz., January 2020
Formaat: 26.0 (h) x 19.3 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 533 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Hoe heeft de Schepper het ooit bedoeld en wat hebben wij van deze wereld anno nu gemaakt? De auteur kruipt in de huid van Adam, waarvan er inmiddels miljarden bestaan. Er zijn daarom verschillende Adammen aan het woord. Soms vertellend, soms vernietigend.
Schepping en evolutie, de islam, de kerkelijke stromingen in Nederland, de kinderwens, de zelfverrijking, gebrek aan leiderschap, de dominee, terreuraanslagen, vermeende vrijheid alles te mogen zeggen. Het komt allemaal aan bod. Maar Adam heeft ook veel vragen. Die heeft hij verwoord in brieven aan God.
Want of je nu gelooft of niet, er zijn vragen waar ieder mens tegenaan loopt. Adam verlangt geen antwoord, maar wil zijn vragen wel verwoorden en delen. Hier en daar heeft de auteur er voor gekozen ambigu te zijn: met sommige zinnen kun je twee kanten op. Waarmee hij wil zeggen: pas op met te makkelijke antwoorden. Wij Adam is heel afwisselend geschreven. Soms kun je stilletjes lachen, een andere keer kun je als lezer wellicht boos op Adam worden. Hij loopt namelijk niet met een boog om heikele kwesties heen. De auteur heeft de ambitie meer discussie in de samenleving op gang te brengen. We zijn immers allemaal Adam

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.