Professionele cultuur in ontwikkeling

Lerend leven als uitdaging in het onderwijs

Spier Drs. Ten Doesschate; Gerard Drs. van den Hoven

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Professionele cultuur in ontwikkeling

paperback/ gebrocheerd: € 23.60: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463678131, geïllustreerd, 104 blz., April 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 213 gram.

Uitgever: Maak je eigen onderwijsboek

beschrijving

In het onderwijs wordt veel gepraat over de ontwikkeling van een professionele cultuur en een lerende organisatie. Heb je beide nodig om je school te ontwikkelen? En hoe breng je die twee bij elkaar? Dat leest u in dit boek dat schoolleiders, bestuurders en toezichthouders handvatten geeft voor het werken aan een professionele cultuur vanuit een duidelijke visie op samen leren.

In een lerende organisatie is iedere medewerker gericht op leren. Het resultaat daarvan is dat de organisatie als geheel ook leert en het onderwijs steeds beter wordt. Maar dit houdt alleen stand in een professionele cultuur. Dit boek reikt de taal aan om met het team het gesprek te voeren over het ontwikkelingstraject van een traditionele uitvoeringsorganisatie richting een moderne, flexibele organisatie en dat proces op gang te brengen en te houden.

Dit boek maakt de lezer wegwijs in het gedachtegoed van auteurs als Peter Senge, Mathieu Weggeman en Frederic Laloux over het ontwikkelen van een professionele cultuur en een lerende organisatie. De auteurs schetsen een aanpak om aan de slag te gaan met het eigen schoolteam en reiken tools om aan om zeven veelvoorkomende stagnaties op te lossen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.