Ziekte

Waarom disbalans ontstaat en hoe we kunnen werken aan een betere psychische en fysische gezondheid.

Maaike De Clerck

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Ziekte

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789463672719, 48 blz., August 2019
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 0.5 (d) cm. Gewicht: 84 gram.

Uitgever: Yanga

beschrijving

Reeds 22 jaar is de auteur op zoek naar de waarheid achter elke vorm van disbalans in de bodymind. Ze gebruikt de term bodymind om aan te geven dat lichaam en geest zo nauw samenwerken dat een onderscheid tussen beiden onmogelijk is. Volgens haar bestaat er geen werkelijk onderscheid tussen psychische en fysieke aandoeningen. Deze nieuwe manier van kijken verlicht ook de druk op de persoon met een psychisch probleem die snel het gevoel krijgt gestigmatiseerd te worden.
Dit boekje is bedoeld om het taboe rond psychische problemen aan te pakken. Mensen met een psychisch probleem zijn ziek net zoals mensen met reuma of suikerziekte. Ze zijn niet zwakker of labieler dan iemand die geen psychische aandoening heeft. In tegendeel, vaak getuigt het omgaan met hun ziekte van een sterke mentale kracht!
Verder biedt het boekje een mooi analytisch kader waarbinnen de grote factoren van ziekte worden uitgelegd. Dit bewustzijn zorgt ervoor dat mensen de weg naar balans sneller kunnen vinden. Dit leidt niet alleen tot een gezonder en evenwichtiger leven maar heeft tevens een grote impact op het omgaan met anderen en het respecteren van de natuur.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.