Begrijp je wat je leest?

Hans van de Lagemaat

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Begrijp je wat je leest?

paperback/ gebrocheerd: € 15.32

ISBN: 9789463672658, geïllustreerd, 159 blz., December 2019
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 216 gram.

Uitgever: Mijnbestseller.nl

beschrijving

Hoe weet ik dat de Bijbel waar is? Wat moet ik met tegenstrijdigheden in de Bijbel? Waarom is de Heere Jezus nog niet teruggekomen? Heeft het volk Israël nog betekenis? Waarom werd Paulus geroepen? Hoe kan ik het Bijbelboek Openbaring begrijpen?
Allemaal eerlijke vragen waar we alleen maar een antwoord op krijgen door de Bijbel zelf te laten spreken; de waarheid bewijst immers zichzelf. Het doel van de schrijver is om iets van de wonderlijk mooie eenheid van de Bijbel te laten zien en handvatten te geven om Die zelf te onderzoeken. Bij het bestuderen van Gods Woord is het belangrijk om met onderscheid te lezen. Schrift met Schrift vergelijkend krijgen we dan steeds meer van Gods plan te zien en de lijn die door de hele Schrift heenloopt: Gods doel met de mens, Zijn plan met Israël, de verkondiging van de komst van het Koninkrijk, de prediking van Paulus, de Openbaring van Jezus Christus en Gods grote einddoel.
Gods Woord is het zwaard van de Geest (Efeze 6:17) en daarom is het van groot belang het te leren hanteren en ons erdoor te laten onderwijzen (2 Timotheüs 3:16). De literatuurverwijzingen zijn dan ook uitsluitend naar de Bijbel zelf.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.