Help! Onze school gaat sluiten!

Een handreiking voor besturen, schoolleiders, ib’ers en leerkrachten van scholen die te maken krijgen met een sluiting of een fusie van een school.

Annemiek Van Oosten; Jacobien Kleijweg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Help! Onze school gaat sluiten!

paperback/ gebrocheerd: € 33.42: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463672405, geïllustreerd, 72 blz., November 2018
Formaat: 24.0 (h) x 17.0 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 154 gram.

Uitgever: Maak je eigen onderwijsboek

beschrijving

Er komt veel kijken bij het sluiten van een school, of de deuren nu definitief sluiten of dat het gaat om een fusietraject. Dit is het boek dat de auteurs zelf graag in handen hadden willen hebben toen hun school ging sluiten.

Jacobien Kleijweg (intern begeleider) en Annemiek van Oosten (schoolleider) merkten dat er bij een sluitingsproces meer komt kijken dan je vooraf kunt bedenken. Maar ook dat je soms op eerder gemaakte voornemens moet terugkomen, ad hoc beslissingen moet nemen en moet zien om te gaan met primaire reacties en gevoelens van leerlingen en ouders. En niet te vergeten met je eigen gevoelens!
De auteurs schreven dit boek vanuit hun eigen behoefte om goed voorbereid te zijn en zorg te dragen voor betrokkenen. Zij delen graag de expertise die zij hebben opgedaan toen hun school ging sluiten. Hun persoonlijke verhaal vormt de leidraad voor een beschrijving van waar je allemaal mee te maken krijgt en waar je allemaal aan moet denken bij sluiting van een school. Voor alle aandachtspunten die de revue passeren, proberen de auteurs een handreiking te bieden. Onverwachte situaties zullen er altijd zijn, helemaal voorbereid ben je nooit, maar dit boek geeft wat houvast!

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.