Concert in mineur

Walther van Venrooij

Concert in mineur

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 978-94-6365-272-8, geïllustreerd, 208 blz., October 2020
Formaat: 21.0 (h) x 1.9 (b) x 14.5 (d) cm. Gewicht: 305 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: roman, misdaad, JT-mysterie, dirigent, moord, politieonderzoek, betrokkenen, vrienden, weduwe, zoon, verdachten

Raadselachtige dood dirigent

Wanneer de pauze van een uitverkochte muziekuitvoering in concertgebouw De Vereeniging is afgelopen, wordt de dirigent, Peter Polak, dood aangetroffen in de kamer waar hij zich voorbereidde op het tweede deel van het concert. Zelfmoord wordt niet uitgesloten, maar zeer onwaarschijnlijk geacht. Het lijkt erop dat de maestro is vermoord, maar hoe dat gebeurd kan zijn, is een raadsel. De dirigent zat alleen in zijn kamer, met voor de deur een bewaker die ervoor moest zorgen dat hij niet werd gestoord.
Joost Ternate, privédetective, wordt gevraagd mee te helpen bij het politieonderzoek en leert successievelijk de mensen kennen die mogelijk betrokken kunnen zijn, zoals enkele oude en goede vrienden van de dirigent, die wonen in een kapitale boerderij in Groesbeek, en de weduwe en volwassen zoon van Peter Polak. Het is een moeilijk onderzoek, omdat bijna iedereen wel een goede reden lijkt te hebben om de beroemde dirigent uit de weg te ruimen.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.