Heerlijk gespeeld jongens

Bladeren door de geschiedenis van de lichte muziek op Texel door de ogen van Frans Pieterse

Frans Pieterse

Heerlijk gespeeld jongens

paperback/ gebrocheerd: € 27.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 978-94-6365-262-9, geïllustreerd, 271 blz., August 2020
Formaat: 30.0 (h) x 21.0 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 1397 gram.

Uitgever: Uitgeverij Elikser

trefwoorden: muziek, waargebeurd, Texel, Frans Pieterse, muziekleven, fotomateriaal, bladerboek, kijkboek

Waardevolle informatie over lichte muziek op Texel

'Accordeonist en zanger Frans is de onvergetelijke muzikant “die zijn eigen akkoorden en teksten maakte” maar hij leeft nu ook verder als de officieuze, eigenzinnige geschiedschrijver van het muziekleven op Texel. Een bijzonder mens schreef een bijzonder boek.'

Uit het voorwoord van Daan Welboren


Frans Pieterse verzamelde in de loop van tientallen jaren informatie over het muziekleven op Texel. Zelf een graag gezien artiest legde hij contacten met velen die hem van fotomateriaal en verhalen konden voorzien. Ook spitte hij heel wat edities van de Texelse Courant door, op zoek naar ontbrekende gegevens. Dit resulteerde in een indrukwekkende rij mappen, waarin informatie over de geschiedenis van het Texelse muziekleven over een periode van meer dan een eeuw was verzameld. En daar is uiteindelijk dit boek uit voortgekomen. Frans Pieterse heeft zijn eigen ordening in de geschiedenis aangebracht en heeft niet de illusie gehad, volledig te kunnen zijn. Hij heeft het helaas ook niet af kunnen maken, in 2019 is hij overleden.
Zijn vrouw Lies Pieterse-de Boo, die ontelbare optredens heeft verzorgd, veelal samen met haar man, heeft zijn werk voortgezet. Als een eerbetoon. Het resultaat is een interessant kijk- en bladerboek, waarin waardevolle informatie op aansprekende wijze is vastgelegd.

Inkijkexemplaar:

Figuren/plaatjes:

klik voor vergroting
Achterkant
klik voor vergroting
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.