Toevallige ontdekkingen uit de geschiedenis

J. Braibant; Alain Leclercq

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Toevallige ontdekkingen uit de geschiedenis

paperback/ gebrocheerd: € 17.90

ISBN: 9789463580106, 280 blz., May 2018
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 267 gram.

Uitgever: Eik Uitgeverij

vertaald door: Petra van Caneghem

beschrijving

Heel wat uitvindingen en ontdekkingen van de mens hebben tot mooie resultaten geleid, maar er zijn er ook die het gevolg waren van mislukte pogingen, fouten of gewoon serendipiteit. En toch zijn die net zo bijzonder en hebben ze ons dagelijkse leven er heel wat gemakkelijker op gemaakt!

We sommen er een paar op ...
- De taart van de zussen Tatin, die omgedraaid werd net voor ze geserveerd werd. Ze is genoemd naar de twee zussen en is wereldberoemd geworden!
- De chocolade die Italiaanse kinderen kregen om de ondervoeding tegen te gaan, werd gesmolten en in bokalen verkocht als Nutella, de choco die vandaag de nummer 1 is op de markt!
- Het verhaal van Coca-Cola, een mislukt medicijn dat uitgroeide tot een van de vaakst gedronken frisdranken ter wereld!
- Het blaadje papier met slecht klevende lijm op de achterkant, compleet nutteloos ... Tot iemand doorhad dat net dat een grote troef was en het omdoopte tot de post-it!
- Bier, het resultaat van een fermentatie van gerst en hop in een kuip water, waar ze door onoplettendheid ingevallen waren!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatToeval bestaat niet? Kan zijn, maar zonder toeval hadden we vandaag geen cola gedronken of Kellog's ontbijtgranen gegeten. We hadden de Venus van Milo of de iguanodons van Bernissart niet ontdekt en we hadden het zonder penicilline of post-its moeten stellen. Dat blijkt allemaal uit het boekje 'Toevallige Ontdekkingen Uit De Geschiedenis'
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.