Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran?

Rachid Benzine; Ismaël Saidi

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Wat staat er nu eigenlijk echt in de Koran?

paperback/ gebrocheerd: € 16.90

ISBN: 9789463580045, May 2018
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 212 gram.

Uitgever: Eik Uitgeverij

vertaald door: Erik van den Berghe

beschrijving

Iedereen spreekt over de Koran. Velen verwijzen ernaar zonder hem te kennen. Veelal laat men hem dingen zeggen, die hij in werkelijkheid niet zegt!

Rachid Benzine, islamoloog, en Ismaël Saidi, auteur en regisseur, zijn zich ten volle bewust van de grote onwetendheid die heerst over de heilige tekst van de moslims. Zij hebben besloten om hun krachten te bundelen en om de Koran uit te leggen op een vernieuwende manier.

Wie is Muhammad? Wie zijn de 'ongelovigen' aan wie zoveel ongeluk beloofd wordt? Wie zijn de joden die in verschillende verzen voorkomen? Wat betekent 'jihad'? Is de Koran werkelijk gewelddadig? Wat betekent 'halal'?... Rachid Benzine geeft klare en duidelijke antwoorden op de vele vragen die op een grappige manier gesteld worden door Ismaël Saidi. Er wordt gebruikgemaakt van historische bronnen, antropologie en tevens semiologie.

Hun pedagogische benadering is heel origineel. De twee auteurs ontwikkelen in negen hoofdstukken de voornaamste vragen die velen zich stellen. De lezer kan aldus samen met hen de reis maken naar de oorsprong van de Koran en ontdekken hoe de Arabische maatschappij in de 7de eeuw functioneerde, daar zij de bakermat vormt van de Koran.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatOp vraag van het Brussels Gewest zoekt de Franse islamoloog Rachid Benzine in Brusselse scholen met jongeren naar het antwoord op de vraag: Wat staat er nu eigenlijk echt in de koran? Benzine plaatst moeilijke vragen tegenover simplistische antwoorden.recensie citaatElke passage uit de Koran binnen een bepaalde tijdgeest plaatsen, dat is de kern van de 'methode-Benzine'. Enkele Brusselse gemeenschapsscholen experimenteren ermee om extremistisch gedachtengoed in de islam te counteren.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.