Het zusje van

Carlie van Tongeren

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Het zusje van

gebonden: € 10.00

ISBN: 9789463492225, 160 blz., September 2020
Formaat: 21.8 (h) x 13.9 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 341 gram.

Uitgever: Blossom Books

serienaam/reeks: Blossom Books Shorties

beschrijving

Wat als je broer iemand doodrijdt?


Er zijn een heleboel middelbarescholieren die graag willen lezen, maar schrikken van een dik boek. Speciaal voor deze lezers komen wij met korte, toegankelijk geschreven novelles: de BLOSSOM BOOKS SHORTIES.


'Het zusje van' gaat over Liv: een gewoon meisje op een gewone school, waar ze gewoon gelukkig is. Tot haar broer Alex in het ziekenhuis belandt door een auto-ongeluk. Niet alleen is Alex zwaargewond, het meisje dat hij aanreed heeft het niet overleefd. Zoë heette ze, en ze zat bij Liv op school.


Vanaf dat moment is Liv niet langer Liv, maar 'het zusje van'. Van die dronken automobilist die de lieve, vrolijke Zoë heeft doodgereden. Ze wordt genegeerd, nagewezen en lastiggevallen. Alsof zij die avond achter het stuur zat. En dan heeft ze ook Alex nog: hij blijft haar broer, maar moet ze voor hem opkomen terwijl ze wat er met Zoë gebeurd is net zo erg vindt? En wie komt er eigenlijk voor haar op?


Het zusje van is een van de elf leestips van de Jonge Jury 2021!

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingOm de titels zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor het onderwijs, stellen we lesbrieven beschikbaar voor de docenten van het VMBO. Deze lesbrieven, die gratis van onze site te downloaden zijn, zullen worden geschreven door VMBO-expert en leesbevorderaar Caroline Wisse.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.