Evermore De tovenares en de alchemist

Sara Holland

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Evermore De tovenares en de alchemist

gebonden: € 19.99: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789463491358, 304 blz., January 2018
Formaat: 21.7 (h) x 14.3 (b) x 2.7 (d) cm. Gewicht: 426 gram.

Uitgever: Blossom Books B.V.

serienaam/reeks: Everless

vertaald door: Mariella Manfré

trefwoorden: tijd young adult fantasy

beschrijving

Jules is opgevoed met verhalen over de eeuwenoude magie van de kwaadaardige Alchemist en de goede Tovenares. Ze is er nu niet alleen achter gekomen dat deze verhalen waar zijn, maar ook dat haar vriendin Caro de Tovenares is. Caro vermoordde koelbloedig de koningin en Jules’ eerste liefde Roan.
Het hele koninkrijk denkt dat Jules verantwoordelijk is voor de moord, en er staat een hoge prijs op haar hoofd. Zelfs het landgoed van Everless is niet meer veilig voor haar. Jules maakt steeds meer vijanden in Sempera, en het enige wat ze kan doen is diep in de verhalen over haar verleden duiken. Alleen als ze de mysteries over haar vroegere zelf kan oplossen, zal Jules de enige persoon die haar vertrouwt kunnen redden.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe zenuwslopende opvolger van Everless!recensie citaatHOLY. SMOKES.
Ik heb hier twee negatieve opmerkingen bij, te weten:
1) Dit boek telt maar 269 bladzijdes, wat dus echt veel te kort is.
2) Dit boek is meteen het laatste boek want het is een duologie. Whyyyyy...???
Oké ik ben hier dus lichtelijk lyrisch over. Lichtelijk maar, hoor.
Ik moet bekennen: ik was er niet helemaal gerust in. De voorbije paar weken heb ik een paar recensies hier gezien die nogal negatief over Evermore spraken - maar misschien was dat uiteindelijk gewoon puur toeval.
Bij een Boek 2 heeft (naar mijn bescheiden mening) een schrijver in het begin soms een beetje last van het Wat-gaat-er-nu-gebeuren?-syndroom, waarbij in de eerste hoofdstukken het verhaal een beetje stilvalt. Dat was hier absoluut niet het geval, ik werd er meteen weer ingezogen. En ook de rest van het verhaal verveelt echt geen moment. En dat einde, jongenslief, dat einde! Echt zo knap, en een totaal onverwachte plotwending nog wat Jules en Caro aanging (twee keer eigenlijk, een tiental bladzijdes voor het einde en het eigenlijke einde).
De beschrijvingen waren ook echt... magisch. De stijl en de manier van verwoording zijn echt heel erg goed gedaan. (Meteen ook complimenten naar de vertaalster; zij heeft dat echt superknap overgebracht naar het Nederlands. Er is me ook op geen enkel moment een typfout of iets dergelijks opgevallen.)
Shoutout ook naar Ina, die maar weinig aan bod kwam in dit boek maar desondanks een paar heel goeie momenten heeft gehad samen met Jules.
Ook nog even een goed woordje over de cover, want die is natuurlijk prachtig, maar dan ook echt prachtig. Hoe dikwijls kom je een cover van dit kaliber tegen? Niet zo vaak, als je 't mij vraagt. Alleen daarom word je al verliefd op dit boek.
Over het algemeen: dit is een fantastisch boek. Nog geen perfect boek, maar het komt al mooi in de buurt. Een grote aanrader! @Lotte (van Blossom Books): je hebt een geweldige reeks uitgekozen. Hopelijk is je volgende project even goed!
9,3/10
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.